Welke meerwaarde heeft RPA voor uw organisatie?

×
Ga terug naar het overzicht

Welke meerwaarde heeft RPA voor uw organisatie?

Wist u dat tot 80% van op regel gebaseerde bedrijfsprocessen geautomatiseerd kan worden? Maar dat toch organisaties 50% van deze automatiseringsmogelijkheden onbenut laten? Zonde want u wint enorm aan efficiëntie en bespaart heel wat geld. Die kans wil u toch niet laten liggen?

Wat is RPA?

Robotic Process Automation (RPA) kunt u beschouwen als slimme software-technologie die gedefinieerde processen samen met u of op de achtergrond uitvoert. Repetitieve, rule-based processen of taken worden zo geautomatiseerd, waardoor u en uw medewerkers zich er niet meer hoeven bezighouden. Reken uit die tijds- en efficiëntiewinst!

Veel data-intensief werk kan worden overgenomen door RPA-bots, die vandaag de dag in staat zijn om een scala aan gegevens te interpreteren en te manipuleren. Denk maar aan het in bulk verplaatsen van data naar andere database, het verwerken van facturen of aanpassen van persoonsgegevens in een applicatie. Bots nemen dit werk van je over, schakelen tussen verschillende applicaties en processen en zorgen voor een veilige en nauwkeurige verwerking. Bovendien wordt alles vastgelegd en kunnen er waarschuwingsnotificaties ingesteld worden. Een bot staat garant voor 100% correctheid en zo wordt werken met RPA zelfs minder risicovol dan menselijk handelen. U loopt dus minder risico, voorkomt fouten en krijgt bruikbare inzichten aangeleverd.

Waarom u dringend met RPA aan de slag moet?

Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee hoor, tal van organisaties zijn al aan de slag met RPA. Logisch want zowat elke onderneming kampt met uitdagingen als: de globalisering en digitaliseringen die voor meer concurrentie zorgt, het omgaan met big data, het vinden van geschikte medewerkers en kostenefficiënter werken. Maar dat is niet alles, de wereldmarkt ontwikkeld zich ook steeds sneller, disruptieve technologieën en bedrijven (Tesla, Bitcoin, …) zetten zekerheden op losse schroeven, er is snel wijzigende wetgeving of regulering en ga zo maar door: het maakt de toekomst hoogst onvoorspelbaar en elke onderneming moet razendsnel kunnen inspelen op constante veranderingen.

Maar gelukkig ontstaan tegelijk met deze ontwikkelingen ook mogelijkheden. Kansen om efficiënt en flexibel op deze uitdagingen in te spelen en vooruitstrevend te zijn. Denk maar aan technieken als NLP, machine learning, artificial intelligence, natural language processing en de opkomst van low code platformen én natuurlijk RPA.

Wist u dat:

  • De wereldwijde RPA-marktgroei jaarlijks 30% is en een marktwaarde heeft van 2.187,4 miljoen dollar. Zowat een verdubbeling ten opzichte van 2019.

En u dacht die trein te missen?

Het momentum is er: RPA als essentieel onderdeel van de digitale transformatie

De voorbije jaren is RPA veiliger, toegankelijker en eenvoudiger implementeerbaar geworden. En dit niet enkel voor multinationals maar ook voor het MKB. De meerwaarde, die situeert zich op verschillende vlakken:

  • U wint aan werknemerstevredenheid, want medewerkers kunnen zich concentreren op zinvol en creatief werk met meerwaarde.
  • Processen worden gestroomlijnd, waardoor KPI’s makkelijker worden behaald.
  • Er worden tal van nieuwe inzichten en waardevolle data gecapteerd.
  • U verlaagt de kosten en vergroot de nauwkeurigheid. Hier plukken ook uw klanten de vruchten van.
  • Regelgeving kan eenvoudig worden gehandhaafd.

RPA is dan ook een speerpunt in de weg naar digitale transformatie. Eentonig, foutgevoelig en repetitief werk behoort met deze technologie tot het verleden.

Makkelijk te implementeren

RPA kan door zijn eenvoudige structuur eenvoudig geïmplementeerd worden, zelfs zonder bestaande systemen of processen te wijzigen. Er komen dus geen hoge kosten aan te pas of complex geïntegreerde IT-processen. In een vingerknip zet u RPA aan of uit. Van zekerheid gesproken!

Weten wat Adopt•a•Bot voor u kan betekenen?

Adopt•a•Bot is gespecialiseerd in Robot Process Automation (RPA). Wij zorgen voor uw digitale medewerkers die uw kosten verlagen, uw efficiëntie boosten en uw eigen medewerkers toelaten zinvoller aan de slag te gaan met taken die écht voor meerwaarde zorgen. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden dan kan u onze Quick Scan Business Process aanvragen of een Proof of Concept. Zo maakt u vrijblijvend kennis met onze Bots en ervaart u meteen de meerwaarde. Contacteer ons en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Ga terug naar het overzicht

50% Potentie

Organisaties laten tot 50% van alle automatiseringskansen onbenut.

100% Inzicht

Bots geven meer inzicht in het proces en leveren waardevolle data.

<12 mnd ROI

Gegarandeerd binnen 12 maanden Return On Investment.

More profit

De handmatige processen beperken al uw bedrijfsresultaten.

Zeg gedag tegen dure, uitvallende traditionele RPA.

Bel ons: +31 (0)85 – 047 08 80


Demo aanvragen? Klik hier


Wij laten graag de mogelijkheden zien met een Demo of Proof of Concept.