Veelgestelde vragen

×

Veelgestelde vragen

Op deze pagina beantwoorden wij vaak gestelde vragen rondom Robotic Process Automation (RPA).

Waarom RPA?
RPA biedt vele voordelen. RPA verlaagt kosten, verhoogt de efficiëntie en stelt werknemers in staat zich te concentreren op creatiever, zinvoller en meer waarde toevoegend werk.
Wat is het verschil tussen het uitbesteden van mijn proces versus het in gebruik nemen van een Software Bot?
Bij het uitbesteden van een proces gaan medewerkers van een derde partij uw processen uitvoeren en raakt de organisatie een vorm van autonomie kwijt. Bij het inzetten van software robots, worden de processen uitgevoerd door een virtuele medewerker. Deze virtuele medewerker is de meest goedkope vorm van ‘arbeid’ en houdt uw organisatie zelf de regie en dus ook de flexibiliteit om processen te wijzigen wanneer u dit uitkomt
Waarom is RPA zoveel in het nieuws?
RPA is veel in het nieuws omdat de besparingspotentie erg hoog kan zijn. Dit maakt het enerzijds erg interessant, maar ook spannend voor wat dit uiteindelijk voor medewerkers betekent.
Wat is het verschil tussen RPA en screenscrapping?
Screenscapping bestaat al heel lang en wordt soms verward met RPA. Bij screenscrapping is de positie van karakters/velden op het scherm van belang. RPA heeft de mogelijkheid om een niveau dieper in de applicatie te kijken, bij een webpagina de HTML laag, bij een windows applicatie de commando laag etc. Mochten deze niveaus niet benaderbaar zijn is het mogelijk om OCR toe te passen op het scherm.
Waarom zou ik kiezen voor open source?
r is hier geen eenduidig antwoord op. Afhankelijk van uw wensen, uw organisatie en doelen. Wij hebben de transitie gemaakt naar Open source RPA omdat we zien dat de licentie kosten voor een traditionele RPA platform/leverancier geen extra voordelen bieden t.o.v. open source RPA. Hierdoor blijven veel automatiseringsmogelijkheden onhaalbaar, omdat de business case niet rond komt. Dat is zonde. Omdat elk herhaaldelijk proces in de regel tijdsintensief is en daarmee het bedrijfsresultaat ondermijnt. Dat is zonde.
Is open source (RPA) veillig?
Open source RPA is net zo veilig als elke andere software applicatie. En net zoals met elke IT aangelegenheid is het van belang naast een goede implementatie ook zorg te dragen voor alle veiligheidsmaatregelen en protocollen voor risico beperking.

Op het gebied van medewerkers integriteit versus een bot zien we juist dat veiligheid toeneemt. Er is geen oneigenlijk gebruik van systemen of wachtwoord verlies. Er is 100% inzicht in elke stap die gedaan wordt en alles wordt netjes bijgehouden in audit-proof rapportages. Daarmee kan gesteld worden dat een Bot controleerbaarder is dan een autonome medewerker.

Heeft u een andere vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Neem contact op

50% Potentie

Organisaties laten tot 50% van alle automatiseringskansen onbenut.

100% Inzicht

Bots geven meer inzicht in het proces en leveren waardevolle data.

<12 mnd ROI

Gegarandeerd binnen 12 maanden Return On Investment.

More profit

De handmatige processen beperken al uw bedrijfsresultaten.

Zeg gedag tegen dure, uitvallende traditionele RPA.

Bel ons: +31 (0)85 – 047 08 80


Demo aanvragen? Klik hier


Wij laten graag de mogelijkheden zien met een Demo of Proof of Concept.